css animation illustration

Terug naar Home

 

Bliss Hotel is gevestigd in een garnizoensstad. U kunt hier in Breda zomaar militairen op straat tegenkomen. Ook is Breda een echte Oranjestad waar zoveel te bekijken valt! Tijdens uw verblfij in het Bliss Hotel adviseren wij u de volgende tips voor een geslaagde citytrip door Breda niet te missen. 

 


in de oude stadskern...

 

Te paard en koets

Vanaf medio april kunt u uw verblijf in het Bliss Hotel verrijken met een romantische trip met een historische koets & paard door de binnenstad van Breda. De koetsier vertelt in ongeveer 30 minuten over de verschillende bezienswaardigheden onderweg.

Schermafbeelding 2015 01 15 om 16.24.43

Wanneer: vanaf medio april 2015, iedere woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen. 
Vertrektijden: Tussen 10.30 uur en 17.00 uur
Prijzen: € 9,50 per volwassene € 7,50 per kind (4 t/m 12 jaar) Gratis voor kinderen t/m 3 jaar 
Opstapplaats: Grote Markt (ter hoogte van de Grote Kerk). Er kunnen maximaal vijf volwassenen in de koets.

Kaartjes zijn te koop bij de VVV Breda (0900-5222444, € 0,25 per minuut) 
Opstapplaats: Haven van Breda gelegen op 2 minuten loopafstand van het Bliss Hotel


Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is het belangrijkste monument van Breda. Zij heeft bovendien een nationale betekenis. Een onderdeel van de kerk wordt gevormd door de Prinsenkapel, die het mausoleum is van de vroege voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie, het geslacht van Nassau-Dillenburg. De kerk staat in het centrum van Breda aan de Grote Markt. Het is een kruisbasiliek in de stijl van de Brabantse gotiek, die in de loop der tijd meerdere malen is gerestaureerd. De kerk is hét herkenningspunt van Breda. De toren van de kerk, met zijn 97 meter hoog al van ver zichtbaar, is op sommige dagen te beklimmen. Boven is er een uitzicht over de Grote Markt en de stad. Het kerkgebouw is tegen betaling te bezichtigen en wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor concerten, cursussen, symposia, beurzen, modeshows, schoolexcursies, tentoonstellingen en als restaurant. De kerk is sinds 1637 protestants. Er wordt tegenwoordig nog tien maal per jaar een kerkdienst gehouden. Ook vinden er regelmatig doopsels, huwelijksvieringen, herdenkingsdiensten en uitvaarten plaats. Zowel door haar bouw als door haar ligging wordt de kerk tot de mooiste van Nederland gerekend. Als voorbeeld van de Brabantse gotiek is zij in Nederland het meest gave en elegante, hoewel minder bekend dan de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. De kerk behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Het Kasteel

Het Kasteel van Breda is het stamslot van de Nassaus in de Nederlanden. Van 1404 tot 1566 woonden hier de heren van Breda. De Nassaus werden de Oranje-Nassaus en als gevolg van de Tachtigjarige Oorlog moest de familie uitwijken naar Den Haag. De oudste vermelding van de burcht is in 1198. Waar deze stond, weten we niet. Rond het midden van de veertiende eeuw werd op de huidige locatie een sterk kasteel gebouwd. Na vele uitbreidingen en verbouwingen is het kasteel in opdracht van Graaf Hendrik III van Nassau in 1536 omgebouwd tot een paleis. Graaf Hendrik III van Nassau had een vooraanstaande positie aan het Bourgondische hof. Tijdens zijn reizen met keizer Karel V kwam hij in Zuid-Europa in aanraking met de renaissance architectuur. Hij liet door de kunstenaar-architect Tommaso Vincidor da Bologna, een leerling van de beroemde schilder Rafaël, een nieuw paleis bouwen volgens de nieuwste trends uit Italië. Daarmee was zijn paleis het eerste moderne renaissanceslot ten noorden van de Alpen. In 1828 werd het paleis verbouwd tot militaire academie, waarbij weer werd gekozen voor een soberder uitstraling zoals die nu nog bestaat. De renaissancedecoraties werden bijna allemaal verwijderd. Inmiddels is de Nederlandse Defensie Academie gehuisvest in het voormalige paleis van Hendrik III.

Stadstuin

Het is even goed zoeken, maar als u de Willem Merkxtuin heeft gevonden, waant u in een oase van rust, te midden van het stadsgewoel. Heerlijk om even bij te komen, of om te genieten van de vele standbeelden die hier een plekje hebben gevonden. Burgemeester Merkx gaf de stad deze tuin bij zijn vertrek als burgervader.

 

Lekker winkelen...


sasbreda logo

’t Sas is een niet te missen winkelplein in Breda voor iedere liefhebber van shoppen en culinair genieten. ’t Sas is gelegen in het hart van Breda, op een steenworp afstand van de Grote Kerk. Hier kunt u trendy winkelen middenin het centrum van Breda.

’t Sas in Breda heeft een divers aanbod; zo kunt u er winkelen, lunchen, dineren, kookworkshops volgen en natuurlijk bij het Bliss Hotel overnachten. Het aanbod van winkels op het gebied van lifestyle en wonen en de trendy horecagelegenheden maken ’t Sas in Breda tot een gezellig en sfeervol winkelgebied. In de zomermaanden kan er genoten worden op de uitnodigende terrassen en in de winter is er een verwarmd terras. En voor wie geen genoeg kan krijgen van ’t Sas is er de mogelijkheid om te overnachten in het Bliss Hotel.

Winkelgebied ’t Sas kent drie ingangen. De hoofdingang bevindt zich aan de Lange Brugstraat, tegenover de ingang van winkelcentrum De Barones. De andere twee ingangen bevinden zich aan de Torenstraat en de Havermarkt.

Bekijk hier alle winkels & horecazaken gevestigd in 't Sas


Boek uw Bliss Hotel suite

 

 

Terug naar Home
Slider Background
©2014 Bliss Hotel Breda